Objavljeni dobitnici SFERICA 2018

Posted on 02.05.2018. | 1 comment

Nakon višednevnog rada i mnogo teških odluka, žiri je napokon izdvojio najbolje i objavio ovogodišnje dobitnike SFERICA, nagrada pobjednicima godišnjeg SFerinog natječaja za djecu i mlade. A posao im zaista nije bio lak, s obzirom na broj i kvalitetu pristiglih radova!

SFERICE su od milja nazvane po uzoru na nagradu SFERA i dodjeljuju se za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama. Iz pristiglih radova žiri bira one najbolje, a dodjela se odigrava na SFeraKonu, na svečanoj skupštini društva SFera, gdje se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA.

Nadamo se da popularna “pepeljara” im nekih zasluga u poticanje klinaca da nastave stvarati, jer se mnogi od njih kontinuirano javljaju na dječji natječaj iz godine u godinu,  a mnogi nastavljaju stvarati i nakon završetka škole.

Prošlogodišnji dobitnici SFERICA na svečanoj skupštini

Ovogodišnji žiri je vodila Paula Borošak, i sama trostruka dobitnica SFERICE, a uz nju su u žiriju sudjelovali Tea Križanec, povjesničarka umjetnosti i 3D dizajnerica, Marija Anušić, ilustratorica i studentica hrvatskog jezika i književnosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Patricija Kefelja, studentica informatike i hrvatskog jezika i književnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci (dobitnica  SFERICE), Petar Mamić, student dizajna grafičkih proizvoda pri Grafičkom fakultetu u Zagrebu (dobitnik SFERICE), Ana Marija Lončar, studentica urbanizma pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (dobitnica SFERICE) i Tamara Čaušević, studentica kozmetike pri VIST-u Ljubljani.

Asistentice žirija bile su Ana Miljanić, predsjednica društva Cygnus, Gabrijela Rogan i Tamara Jakopović.

Zahvaljujemo svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu, uz želju da ih čitamo i gledamo i u godinama koje nam dolaze.

Čestitamo i pobjednicima čija imena možete vidjeti na Rezultatima dječjeg natječaja za 2018, te vas sve pozivamo na svečanu skupštinu gdje će nagrade biti dodijeljene.

Sve nagrađene molimo da prouče Upute za preuzimanje nagrada.