Uskočite u Žanrovski žrvanj!

Posted on 14.11.2011. | 0 comments

Booksa, u suradnji s udrugom SFera, poziva sve srednjoškolce koji žele naučiti pisati znanstvenu fantastiku i fantasy da se priključe „Žanrovskom žrvnju“, specijalnoj radionici kreativnog pisanja usmjerenoj isključivo na pisanje i otkrivanje tajni i trikova žanra znanstvene fantastike i fantasyja.

Žanrovski žrvanj“ osmislila je i vodi Mihaela-Marija Perković, predsjednica žirija za hrvatsku žanrovsku nagradu SFERA i dugogodišnja voditeljica radionica kreativnog pisanja.

Cilj radionice je da polaznici napišu barem dvije vlastite žanrovske kratke priče. Tijekom radionice polaznici će saznati tajne žanra, tehnike pisanja kratke priče, modeliranja likova, stvaranja SF&F svijetova, te naučiti kako poboljšati svoj stil i kako aktivno nastaviti brusiti kvalitetu svog pisanja putem razmjene kritike.

„Žanrovski žrvanj“ održavat će se u Booksi subotom od 15 do 18h i to tijekom deset termina s početkom 19. studenog 2011. te pauzom za vrijeme blagdana i školskih praznika. Planirani završetak radionice je 10. ožujka 2012.

Radionica je besplatna, ali je zato broj polaznika ograničen na 15.

Prijave i upite za “Žanrovski žrvanj” molimo uputite na mmp(at)sfera.hr