Dobitnici SFERICA 2012.

Posted on 03.04.2012. | 2 comments

Svake godine, nekoliko mjeseci prije konvencije SFeraKon, po osnovnim i srednjim školama osvane neobičan natječaj na niz zadanih znanstvenofantastičnih tema. Glavni i odgovorni krivac za to čudo je udruga SFera, koja već dugi niz godina raspisuje godišnji natječaj za djecu i mlade, a  pobjednicima dodjeljuje nagradu SFERICA, odmilja nazvanu po uzoru na najstariju žanrovsku SF nagradu SFERA. Cilj uručivanja nagrade je promocija znanstvene fantastike među klincima i srednjoškolcima te poticanje mladih ljudi na kreativno (SF) izražavanje.

Peteročlani žiri ove je godine pokrio kompletnu stručnu službu osnovne škole (tj. psiholog, defektolog, knjižničar, pedagog), a otkrio nam je kako je po prvi put pristiglo nekoliko fan fiction priča i fan art uradaka! Kažu da je Doctor Who jaaaako popularan. Nakon ne baš lakog posla u proučavanju više od 1.000 likovnih i literarnih radova iz cijele Hrvatske žiri je izabrao najbolje. Popis nagrađenih možete vidjeti ovdje.

Posjetitelji konvencije moći će razgledati izložbu najboljih likovnih radova pristiglih na dječji natječaj, a najbolji literarni radovi bit će objavljeni u posebnom izdanju najstarijeg hrvatskog SF fanzina, Parseka.

Dobitnike nagrada SFERICE očekujemo u što većem broju na svečanoj dodjeli na samoj konvenciji, u subotu 28. travnja 2012. u 20:00 sati. Molimo sve koji dolaze da obavezno prouče upute za preuzimanje nagrada!

 

Čestitamo svim nagrađenima!

 

Nagrađeni učenici na SFeraKonu 2011.