Dobitnici SFERICA 2012.

Posted on 03.04.2012. | 2 comments

Svake godine, nekoliko mjeseci prije konvencije SFeraKon, po osnovnim i srednjim školama osvane neobičan natječaj na niz zadanih znanstvenofantastičnih tema. Glavni i odgovorni krivac za to čudo je udruga SFera, koja već dugi niz godina raspisuje godišnji natječaj za djecu i mlade, a  pobjednicima dodjeljuje nagradu SFERICA, odmilja nazvanu po uzoru na najstariju žanrovsku SF nagradu SFERA. Cilj uručivanja nagrade je promocija znanstvene fantastike među klincima i srednjoškolcima te poticanje mladih ljudi na kreativno (SF) izražavanje.

Peteročlani žiri ove je godine pokrio kompletnu stručnu službu osnovne škole (tj. psiholog, defektolog, knjižničar, pedagog), a otkrio nam je kako je po prvi put pristiglo nekoliko fan fiction priča i fan art uradaka! Kažu da je Doctor Who jaaaako popularan. Nakon ne baš lakog posla u proučavanju više od 1.000 likovnih i literarnih radova iz cijele Hrvatske žiri je izabrao najbolje. Popis nagrađenih možete vidjeti ovdje.

Posjetitelji konvencije moći će razgledati izložbu najboljih likovnih radova pristiglih na dječji natječaj, a najbolji literarni radovi bit će objavljeni u posebnom izdanju najstarijeg hrvatskog SF fanzina, Parseka.

Dobitnike nagrada SFERICE očekujemo u što većem broju na svečanoj dodjeli na samoj konvenciji, u subotu 28. travnja 2012. u 20:00 sati. Molimo sve koji dolaze da obavezno prouče upute za preuzimanje nagrada!

 

Čestitamo svim nagrađenima!

 

Nagrađeni učenici na SFeraKonu 2011.

 

 

Comments

comments

2 Comments

 1. Bok!
  Ja sam Nika Radičević, vrlo sam se potrudila oko svog rada(sastavka).Bila bih sretnija kada bih barem znala
  koje sam mjesto ili kad bi bio popis barem negdje oko
  prvih dvadesetak ili malo manje.Ako bih se to moglo
  dogoditi onda super-super.
  Unaprijed zahvaljuljem.
  Nika

 2. Poštovana Nika,

  ukoliko Te zanima točno mjesto na ukupnom poretku pristiglih radova (po ukupnoj ocjeni svih članova žirija), možeš se javiti na mail ivana@sfera.hr.

  Lijepi pozdrav,

  Ivana Delač, predsjednica žirija za SFERICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *