Blog antipodne SFerašice

Posted on 08.04.2013. | 0 comments

U siječnju 2013. SFerinoj (čitaj SFeraKonskoj) koordinatorici za odnose s javnošću i predsjednici žirija za nagradu SFera, Mihaeli Mariji Perković, ostvario se dugogodišnji san: saznala je da ide u Australiju – kao prvo besplatno, kao drugo da će pritom posjećivati SF konvencije i družiti se s lokalnim fandomom!

Mihaela je dobila SF stipendiju,  Get Up-and-over Fan Fund (GUFF) kako bi predstavljala Europu  na australskim SF konvencijama: Swancon (39. SF konvencija, Perth, 29.03. – 01.04. ) i Conflux NatCon 2013 (australskoj nacionalnoj konvenciji, Canberra, 25. – 28. 04.) te posjetila fandom na Novom Zelandu. Na Swanconu je prije 4 dana nastupila kao poseban GUFF gost i održala predavanje o europskom fandomu i hrvatskoj SF književnosti. Još je dakle čeka Conflux, na kojem će za tri tjedna biti jedna od glavnih sudionika panel – diskusija.

Više o GUFF-u i ostalim SF stipendijama možete naći na NOSF-u, gdje se nalazi i interview s Mihaelom, dok još nije znala da će za nju glasati fanovi širom svijeta :-)

Iskustva po Australiji i antipodnim konvencijama čitajte na njezinom blogu: www.rantalica.com.