Objavljene teme natječaja za dječje SF radove

Posted on 14.03.2016. | 0 comments

SFerice_ThumbKažu da je najbolje doba za zaljubljivanje u znanstvenu fantastiku negdje oko 12. godine života.

Mi smo to doba malo proširili od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole i svake godine pozivamo djecu i mlade tih godišta na sudjelovanje u SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade.

I tako već više od četvrt stoljeća, sakupljamo izvrsne priče, slike i skulpture od kojih najbolje nagrađujemo SFERICAMA.

Teme natječaja su podijeljene u više kategorija,  raznovrsne i svake godine drugačije. Sve pristigle radove pažljivo razmatra i vrednuje SFerin žiri za dječje nagrade, a najbolje autore i autorice nagradit ćemo na svečanoj Skupštini SFere, središnjem događaju najveće godišnje SF konvencije u Hrvatskoj, SFeraKona 2016, u Zagrebu. Na istoj manifestaciji bit će postavljena izložba nagrađenih likovnih radova, dok će najbolji literarni radovi biti objavljeni u specijalnom izdanju SFerinog glasila i fanzina Parsek.

Rok za predaju ističe 9. travnja 2016. godine. Zaprimljeni radovi neće se vraćati, a radovi pristigli nakon roka neće se razmatrati.

Molimo Vas da proučite upute za slanje, a ako ćete imati pitanja, slobodno se javite našoj predsjednici žirija, Pauli Borošak.