Savica čita, SFera čita s njom

Posted on 16.09.2016. | 0 comments

savicacita_thumbOve subote se na Savici u Zagrebu čita i pripovijeda. U Knjižnici Savica, na platou ulice Zinke Kunc, na travnjaku ispod platoa, a vjerojatno i u obližnjem kafiću, klupi, na rinzolu…

Sudjelujte i vi u akciji Bum tres TranS – Savica čita! I mi ćemo biti tamo…

Akciju organiziraju Knjižnica Savica i Tranzicijska grupa Savica, a svrha joj je promicanje važnosti čitanja tijekom čitava života. Njome se također želi podići kvaliteta ekološkog, socijalnog i kulturnog života u naselju, potaknuti stanovnike na volontiranje u zajednici te pridonijeti društvenoj koheziji na lokalnoj razini.

Živahni i bogati program će održati pojedinci i udruge koji se bave promicanjem knjiga i čitanja, a među njima i društvo SFera… Akcija se održava na platou ulice Zinke Kunc 2 do 4, na travnjaku ispod platoa i u knjižnici Savica, počinje u subotu, 17. rujna, u 9 sati ujutro i završava književnom večeri s književnicom Marinom Vujčić.

SFeraši će se tamo motati tijekom dana, a službeni dio SFerinog programa počinje od 18 sati održavanjem igara pripovijedanja za tinejdžere (i one koji se takvima osjećaju) te čitanjem domaćih SF autora (i etabliranih i onih čije vrijeme tek dolazi).