SFerin Book Club: Crni vilenjak

Posted on 01.03.2016. | 1 comment

BookclubSalvatore_ThumbKad se među knjiškim moljcima spomene R.A Salvatore, često spominjanje prati i kiselo smiješenje. S druge strane, uvijek je tu i grupa koja ga zdušno brani.

Nakon što smo duže vrijeme i kroz mnogo utoraka svjedočili takvim scenama, odlučili smo skinuti rukavice, lupiti knjigom o stol i riješiti kontroverzu časno, romanom u glavu i bookmarkom pod rebra!

Robert Anthony Salvatore je američki autor koji je od svog prvijenca 1988. godine do danas izdao preko 60 romana. 22 naslova su mu se našla na listi best sellera New York Timesa, a samo u SAD-u je prodao više od 15 milijuna primjeraka. Ove argumente potežu i njegovi pobornici i protivnici, jedni ukazujući koliko je Salvatore čitan, a drugi na odnos kvantitete i kvalitete…

Salvatore uglavnom piše romane unutar franšiza, poput Forgotten Realmsa, svijeta role playing igre Dungeons & Dragons. Dubok i krvavi trag ostavio je i u Star Wars serijalu, gdje će biti zapamćen kao čovjek koji je ubio Chewbaccu! (U romanu Vector Prime. A vi ste mislili da je Martin gadan prema svojim likovima!)

U ovom book clubu ćemo čitati njegovu Trilogiju o tamnom vilenjaku (The Dark Elf Trilogy), u kojoj su opisane formativne godine njegovog najpopularnijeg lika, Drizzta Do’Urdena, tamnog vilenjaka, otpadnika od svoje rase, koji se osim sa stvarnim protivnicima mora boriti i s predrasudama koje ga okružuju.

Što vi mislite? Je li Salvatore dobar ili loš pisac? Da li je riječ o romanima koji zaslužuju taj naziv ili je samo riječ o naškrabanim dogodovštinama koje ne bi prošle niti kao scenarij D’n’D avanture? Bez obzira u kojem kutu ringa stajali, čekamo vas ovog utorka od 21:00, u prostorijama SFere. Čak i ako niste čitali knjige o tamnom vilenjaku ili Salvatorea, dobro ste došli. Uvijek možete prisluškivati i saznati nešto novo, a i oko stola, izvan žarišta book cluba, događaju se zanimljive stvari.

A ako je ovo vaš prvi put u book clubu…

BookClub