Program SFere u lipnju

Posted on 11.06.2018. | 0 comments

Ljeto nam se vratilo ranije nego li je uobičajeno i svi ljubitelji pustinjskih bezvodnih apokalipsi samo mračno kimaju glavama… Pa, svratite se pripremiti za vrelu budućnost (ostatak ljeta, ne MadMaxovsku pustinju!), i raspraviti o onoj bezvodnoj (da, sad govorimo o Mad Maxu i inim pustinjama).

Pobrinut ćemo se da imamo leda u kanti za hlađenje pića…

Prvi vikend smo propustili najaviti, ali nismo propustili svratiti na prvi KraKon, novu konvenciju koja se smjestila u Krapinu i koja je poprilično oduševila svoje sudionike. Ovog vikenda se u Slavonskom Brodu održao i Marsonikon, a kako je bilo u Tvrđavi Brod ćemo iz prve ruke čuti u utorak. Sljedeći na popisu lipanjskih konvencija je crnogorski Refesticon, koji se održava u Bijelom Polju, ove godine u produženom izdanju.

Za sve oni kojima je prevruće da mrdnu bilo kuda – imamo led! :) Svratite stoga u SFeru na pričanje o SF-u, prošlim i budućim konvencijama. kako se stalno žalimo da kao organizatori SFerakona nikako ne stignemo na sferakonski program, ponovit ćemo i neka predavanja koja smo propustili. Ovaj put je to predavanja Sandra Fanellija o njegovih 40 godina u SFeri, ili kako opis predavanja kaže…

Priča o životu i odrastanju čovjeka koji je s 13 godina naivno stupio u krug perverznih SFeraša…

Biografija predavača: Hej, pa cilj je ispričati biografiju, zar ne? Uglavnom od novinarstva, stvaranja OTV televizije, SFeraKona, interneta, tisuća SF knjiga i tisuća dana u virtualnim i drugim igrama…

Očekujte nostalgiju za osamdesetima, prljave tajne i pogled na početke od osobe koju dosad niste imali prilike čuti na raspravama o starim danima.

Book club se nastavlja pod motom Čitajmo domaće!, pa prolistajte ovogodišnju sferakonsku zbirku Transreali, i pročitajte Primarne potrebe Danijela Bogdanovića, dojmljivu priču strave koja će vam odlaske u trgovačke centre učiniti… Pa recimo da ćete se puno više osvrtati prije nego li zađete za neki ugao.

 

Vikend, 2. 6. – 3. 6.     K r a K o n (OŠ Ljudevit Gaj, Krapina)

 

Utorak, 5. 6.

  • 20:00 – 22:00  SFerin klupski sastanak & druženje, izvještaj s KraKona i tečaj prestranih riječi

 

Vikend, 9. 6.             M a r s o n i k o n (Tvrđava Brod, Slavonski Brod)

 

Utorak, 12. 6.

  • 20:00 – 22:00  SFerin klupski sastanak & druženje, izvještaj s Marsonikona
  • 20:00 – 22:00 Igre na ploči, Galaxy Trucker, Race for the Galaxy, Space TeamJungle Speed! (ili što god donesete!)

 

Tjedan, 14. 6. – 17. 6. R e f e s t i k o n (Bijelo Polje, Crna gora)

 

Utorak, 19. 6.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak & druženje, izvještaj s Refestikona
  • 20:45 – 21:30 Predavanje
    • Sandro Fanelli: Mojih 40 godina u SFeri


Utorak, 26. 6.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak & druženje, pripreme za ljeto
  • 20:00 – 21:00 SFerin Book Club
    • Danijel Bogdanović: Primarne potrebe (iz zbirke Transreali)