Program SFere u veljači

Posted on 03.02.2019. | 0 comments

Došli su nam dani kad bi već trebali prestati zabunom u datum upisivati 2018. godinu. U veljači nas čeka još malo hladnoće, malo priprema za SFeraKon, dobre knjige….

A otvoren je i dječji natječaj, popularne SFERICE! Ako ste u pravom dobu, onom najljepšem između kolijevke i groba, primite se olovke, tastature, kistova ili čega god što vam je potrebno, i bacite se naglavačke u stvaranje znanstvene fantastike. Ako vam nedostaje inspiracije, pogledajte oko sebe ili nagovorite roditelje da vas jednog utorka dovedu do SFere. ;)

Osim redovnih priča o knjigama, filmovima, igrama i suludim teorijama, ovog mjeseca ozbiljnije ulazimo u organizaciju SFeraKona. Ako želite sudjelovati s nama u stvaranju SF konvencije, javite nam se ili se doskićite do nas. U najgorem slučaju imat ćete dobre teme za razgovor.

U Book Clubu ćemo čitati Postaju jedanaest Emily St. John Mandel, dobitnika nagrade Arthur C. Clarke  2015. godine. Ova post-apokalipsa je malo drugačija od ostalih, jer se bavi preživljavanjem ljudske kulture, a ne ljudske vrste. Paralele s Leibovitzom postoje i baš nas zanima što će se sve razotkriti u Book clubu. U sljedećem mjesecu imamo još jednu post-apokalipsu, koja daje novi, treći kut gledanja – Potopljeni Svijet J.G.Ballarda.

Za one kojim su sve te postapokalipse previše realne, nudimo eskapizam; zbrišite prema Marsu, temi naše večeri igara na ploči.

Nemojte se bojati hladnog vremena i dođite u SFeru. Čajevi su vrući i teku obilno (za rum ćete se morati pobrinuti sami), a napolitanke će testirati ona novogodišnja obećanja o suzdržavanju od slatkog.

 

Utorak, 5.2.

  • 20:00 – 22:00  SFerin klupski sastanak, kvantne mačke protiv LOLcatsa

 

Utorak, 12. 2.

  • 20:00 – 22:00  SFeraKonski inkubator, pripreme za SFeraKon
  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak, društvo u kutu


Utorak, 19. 2.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak, i problemi Schrödingerovih kućnih ljubimaca
  • 20:00 – 22:00 Igre na ploči, tragom Johna Cartera (Terraforming Mars, Mission: Red Planet…)


Utorak, 26. 2.

  • 20:00 – 22:00  SFeraKonski inkubator, pripreme za SFeraKon
  • 20:30 – 21:30  SFerin Book Club:

 

Novi Book Club! U ožujku čitamo:

J.G. Ballard: Potopljni svijet (The Drowned World)