Baza podataka

Ovdje možete pregledati popis svih priča koje su izašle u svim Siriusima (br. 1-163/164), Alefima (br. 1-24), Futurama (br. 1-105), Monolitima (br. 1-10) te u nekoliko SFeraKonskih zbirki i prva tri Monolitha. U ponudi je također popis svih izdanja Kentaura.

Inicijalni slonovski posao – Siriusi, prve 103 Future, Monolithi i SFeraKonske zbirke – je odradio Ivo Beroš i njega je obavezno spomenuti svaki put kad se spominje ova baza. Bazu je u HTML pretvorio Dalibor Perković uz programersku pomoć Vedrana Vrbanca. Bazu je dodatno dopunio i malo uljepšao, te napravio spisak Monolita i Kentaura, dan555 iz SF tima (dodao Alefe 6-24, Future 103-105, YU Sirius te dodao hrvatska slova na popis Alefa i Siriusa) te mu ovim putem zahvaljujemo. (Zapravo, on je dodao srpska slova, ali nekim čudom iste kvačice funkcioniraju i na hrvatskom.)

Zbog tehničkih razloga, lista je podijeljena na nekoliko fajlova.

S obzirom da lista nije potpuna, svaka pomoć da se ista ažurira je dobrodošla. Ako želite doprinijeti, molimo vas da u običnom tekst-editoru – na primjer NotePadu – podatke upišete po ovoj šabloni:

<tr>
  <td>naslov priče</td>
  <td>naslov originala</td>
  <td align=center>godina nastanka</td>
  <td>autor</td>
  <td align=center>broj časopisa/šifra zbirke</td>
</tr>

Zatim to mailom pošaljite na adresu:

ire(at)sfera.hr

i unaprijed primite naše najiskrenije zahvale.