Dobitnici SFERICA 2014.

Posted on 30.04.2014. | 0 comments

Tko god kaže da je znanstvena fantastika neozbiljna stvar za djecu, ljuto se vara. I djeca i mi znanstvenu fantastiku shvaćamo vrlo ozbiljno. Stoga nije čudno da se klinci ozbiljno prihvaćaju i pisanja znanstvene fantastike, te svake godine s puno entuzijazma kreću u lov na nagrade SFERICE! Slijedi popis onih koji su SFERICE osvojili.

Ako nemate pojma o čemu se radi (kako vam je bilo na Marsu?), dozvolite da vam objasnimo: SFERICE su nagrade pobjednicima godišnjeg SFerinog natječaja za djecu i mlade, odmilja nazvanu po uzoru na nagradu SFERA, koje se dodjeljuju za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama. Dodjela se odigrava na SFeraKonu, na svečanoj skupštini društva SFera, uz bok dodjeli nagrada SFERA. Pritom odrasli moraju pristojno pričekati jer prvi na red dolaze najmlađi.

Ove godine je žiri imao težak posaoi to doslovce! Klinci su se raspištoljili i količina pristiglih radova je premašivala nosivost poštarskih torbi u kojima su stizali. Pismonošama zahvaljujemo, želimo svu sreću i nadamo se da ih više ne bole leđa.

Ove je godine pristigao rekordan broj radova na natječaj

Ove je godine pristigao rekordan broj radova na natječaj

Ovogodišnje dobitnike SFERICA te upute za preuzimanje nagrada pogledajte ovdje.

Čestitamo od srca nagrađenima, te ujedno svima koji su nam slali svoje radove. Nadamo se da ćemo vidjeti dobitnike u što većem broju na svečanoj dodjeli, na SFeraKonu 2014.