Nova runda Anonimnih Skribomana

Posted on 06.09.2019. | 0 comments

Počinje nam nova runda Anonimnih Skribomana!

Cilj ove runde literarnih radionica?

Poslati priču na natječaj!

Trenutno nam u fandomu traju barem tri natječaja za fantastičnu priču, a njihovi rokovi uglavnom završavaju prije kraja godine. Prvi rok je onaj za 16. Marsonic, koji istječe 1.11.2019. Slijedi rok 31.12.2019. za Istrakonsku zbirku te onaj 15.01.2020. (rekli smo “uglavnom”) za SFeraKonsku.

Svaki od ovih natječaja njih ima svoje zahtjeve ali i neke svoje specifične karakteristike. Stoga će sudionici ove runde literarnih radionica imati priliku izabrati natječaj na koji ciljaju, unutar ili izvan tri navedena, i zatim se posvetiti stvaranju priče kroz nekoliko ciklusa pisanja, povratnih informacija i uređivanja. Završetak posla će se proslaviti svečanim slanjem priče na natječaj prije zadanog roka,  ili prema tradiciji, svega par minuta prije njegovog isteka.

Uvod u radionicu, ili popularnije – predsat, održat će se u utorak 10.09. od 20:30 sati, u prostorijama SFere. Tu ćete moći porazgovarati o natječajima koji vas zanimanju i njihovim zahtjevima, te posložiti planove za pisanje.

Ako promašite predsat, ne brinite previše. Pravi posao počinje 24.9. na Prvom pogurancu, kada će sudionici davati i dobivati povratne informacije o prvom mačiću kojeg su napisali, a radionice će se nastaviti kroz listopad kada ćemo priče privesti kraju.

U svakom slučaju, poželjno je imati nacrt ili dio priče par dana prije Prvog poguranca, kako bi ostali sudionici radionice imali vremena za čitanje.

Za prijavu na radionicu se pojavite na predsatu ili se javite na e-mail sferadionica (at) sfera.hr.

Radionice su besplatne, i dozvoljeno je ostale sudionike podmićivati grickalicama, ićem i pićem